Datum gewijzigd: 26-1-2021

A&O fondsen Lunchwebinar 2: Mobiliteit

4 maart 2021 12:30-13:30 uur

5 lunchwebinars rond 5 HR-thema's
In het voorjaar 2021 organiseren het A&O-fonds Waterschappen, A&O-fonds Provincies en A&O fonds Gemeenten gezamenlijk een serie van vijf lunchwebinars. De webinars hebben betrekking op actuele HR-thema’s:

• Webinar 1: Employability | donderdag 11 februari 12.30 -13.30 uur | >> info en aanmelden
  • Webinar 2: Mobiliteit | donderdag 4 maart 12.30 -13.30 uur | >> info en aanmelden zie onderaan pagina
  • Webinar 3: Leren & ontwikkelen | donderdag 18 maart 12.30 -13.30 uur | >> info en aanmelden
  • Webinar 4: Tevredenheid, betrokkenheid & bevlogen | donderdag 1 april 12.30 -13.30 uur | >> info en aanmelden
  • Webinar 5: Technologische ontwikkelingen | donderdag 15 april 12.30 -13.30 uur | >> info en aanmelden

Een verdiepende analyse op de gegevens van het WERKonderzoek 2019 van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties/ICTU, vormt de basis van de webinars. Dit onderzoek wordt periodiek uitgevoerd onder 40.000 overheidsmedewerkers. De analyses spitsen zich toe op de sectoren waterschappen, provincies en gemeenten. Voorafgaand aan ieder webinar publiceren we een paper met de resultaten uit het WERKonderzoek toegespitst op de informatie uit de drie sectoren.

Tijdens het webinar presenteren de onderzoekers kort de uitkomsten. Een gastspreker reflecteert vervolgens op de resultaten en vertaalt deze naar praktische tips en handvatten voor beleidsontwikkeling en -uitvoering binnen waterschappen, gemeenten en provincies. Ook is er ruimte voor jullie vragen.

De serie lunchwebinars is bestemd voor P&O’ers, vertegenwoordigers medezeggenschap, managers en andere professionals betrokken bij de ontwikkeling en uitvoering van het HR-beleid binnen een waterschap, gemeente of provincie. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Lunchwebinar 2: Mobiliteit | info en aanmelden
Het tweede lunchwebinar is op donderdag 4 maart 12.30-13.30 uur en gaat over het thema mobiliteit: Wat maakt werken bij waterschappen, gemeenten en provincies aantrekkelijk? Waarom komen mensen en gaan ze weer weg? In hoeverre verschilt dat tussen groepen medewerkers? Hoe zorg je als organisatie dat je mensen binnenhaalt en aan je bindt?

De onderzoekers van ICTU presenteren tijdens het webinar eerst de resultaten van het verdiepende onderzoek. Daarna zal gastspreker Yvone Neven stilstaan bij de uitkomsten en deze vertalen naar de HR-praktijk. Zij is adviseur bij Werken in Gelderland, een arbeidsmarktplatform van alle lokale overheden in Gelderland. Webinarhost is Mariska Hidding van het A&O fonds Gemeenten.

Aanmelden voor Webinar 2: Mobiliteit kan via het onderstaande formulier. Aanmelden voor een van de overige webinars kan via de links bovenaan deze pagina.