Datum gewijzigd: 1-7-2020

Deel deze pagina


Online Lanceringsweek Gezond & veilig werken academie

2 juli 2020 23:59-00:00 uur


Van 29 juni tot en met 2 juli vindt online de Lanceringsweek plaats van de academie. In deze week krijg je een proeverij van het aanbod in de academie. Hierbij krijg je inzicht, informatie en deel je ervaringen op het gebied van gezond en veilig werken. De proeverijen worden uitgezonden vanuit een speciaal ingerichte gezond en veilig werken academie studio. 

De Lanceringsweek is kosteloos bij te wonen voor professionals werkzaam in de sector waterschappen op het thema gezond & veilig werken.  

Programma

Maandag 29 juni 9.30 - 12.00 | Kick-off
09.15 - 09.30  | Digitale inloop 
             
09.30 - 09.45  | Welkom en lancering Gezond & veilig werken academie
Bart de Zwart en Fieke Horsten | A&O- fonds Waterschappen

09.45 - 10.45  |  Proeverij 'Collegetour': Grenzen stellen aan agressie. De geactualiseerde arbocatalogus publieksagressie in de praktijk
Medewerkers met veelvuldig publiekscontact worden helaas regelmatig geconfronteerd met vormen van verbale agressie of zelfs fysiek geweld. Wat is de norm in jouw organisatie, waar ligt de grens? Wil je de aanpak van publieksagressie in jouw organisatie beter op de kaart zetten, of je beleid actualiseren op basis van de laatste nieuwe inzichten? In deze proeverij worden praktijkverhalen gedeeld en krijg je inzicht in hoe je daarbij handig gebruik kan maken van de instrumenten in de aangepaste arbocatalogus.
Monique van Limpt | Habilis / Agressieprevent

10.45 - 11.00  |  Pauze

11.00 - 12.00  |  Proeverij 'Forum': Stel een vraag, geef een antwoord of zoek een expert! Aan de slag met het digitale forum van de academie
Op het Forum vind je snel en gemakkelijk andere professionals in de sector die specifieke ervaring hebben. Je kunt ze daar vragen stellen of zelf een antwoord geven. Leren, kennis delen en inspireren staan centraal op het Forum. Het succes van het forum hangt samen met de gezamenlijke bijdrage van alle professionals in de sector, dus ook van jouw bijdrage. Tijdens deze proeverij wordt je wegwijs gemaakt op het Forum en kun je al je eerste ervaringen en vragen delen.
Youri Dechesne | Embrace

Dinsdag 30 juni 9.00 - 10.00 | Proeverij 'Innovatielab': Gezond thuiswerken tijdens de coronacrisis
Door het coronavirus werken we massaal thuis. Hoe zorg je ervoor dat je collega’s gezond en veilig kunnen thuiswerken? Hoe weet je hoe ze er thuis bij zitten en niet ten onder gaan aan de fysieke maar ook mentale risico’s? Niet alleen tips over de inrichting van de thuiswerkplek maar ook manieren om in beweging te blijven en het gemis van sociaal contact komt aan bod. Innovatieve aanpakken worden met elkaar gedeeld.
Fieke Horsten | Geregistreerd ergonoom / adviseur

Woensdag 1 juli 9.00 - 10.00 | Proeverij 'Sectortraining': Activerende gespreksvoering in een ‘nieuwe samenleving’ Hoe breng je mensen in beweging?
Wanneer zijn mensen bereid hun gedrag te veranderen? De sleutel hiervoor ligt altijd in de intrinsieke motivatie: mensen moeten het zelf willen. Dan is de volgende vraag natuurlijk: is het mogelijk om iemands intrinsieke motivatie te beïnvloeden en zo ja, hoe dan? Activerende gespreksvoering biedt hiervoor een aantal krachtige handvatten. In deze workshop maak je kennis met twee vormen van activerende gespreksvoering: Motiverende Gespreksvoering en Oplossingsgerichte Gespreksvoering.
Mark Leidelmeijer | radarVertige

Donderdag 2 juli 9.00 - 10.00 | Proeverij 'Bootcamp': Warme zomer, het werk gaat door. Samen werken aan een hitteprotocol
In het hitteprotocol staan de belangrijkste maatregelen die genomen moeten worden wanneer er sprake is van aanhoudende warmte. Wat zegt de arbocatalogus of wetgeving over een hitteprotocol? Aan de hand van een aantal voorbeelden van hitteprotocollen bepaal je samen met een aantal collega’s uit de sector: wat valt je op? Wat spreekt je aan en zou je willen overnemen? Aan het eind van deze proeverij heb je een beeld hoe het hitteprotocol van jouw organisatie eruit ziet of weet je wat je nog wilt aanpassen in je bestaande protocol.
Martijn Sander | Hoogheemraadschap Schieland en de Krimpenerwaard & Christine Breur | Waternet

Aanmelden

Aanmelden kan door het sturen van een email naar info@aenowaterschappen.nl. Vermeld hierin je naam, organisatie, email en aan welke online bijeenkomst(en) je wil deelnemen.

Voorafgaand aan de bijeenkomst ontvang je een aparte mail met hierin de inloggegevens
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

over: 100
over: 50
over: 20
over: 100
over: 100
over: 500
Ik ga er mee akkoord dat mijn bovenstaande persoons- en werkgegevens worden gedeeld met de overige deelnemers aan de bijeenkomst, dit met als doel om onderlinge kennisuitwisseling te bevorderen.
* = verplicht

Techniek: Web-OS, realisatie: ARVEE, webdevelopment, fotografie Kees Winkelman