Datum gewijzigd: 18-2-2021

Online Werkatelier Omgevingswet leidinggevenden 20-04

20 april 2021 09:00-12:00 uur

Om leidinggevenden te ondersteunen bij de verandering die de Omgevingswet vraagt, bieden A&O fonds Gemeenten en A&O-fonds Waterschappen een unieke mogelijkheid om in één dagdeel kennis, inzicht en handvatten hiervoor te krijgen. Hier kun je je inschrijven voor deze intensieve online workshop. We nemen je in vogelvlucht mee langs de hoofdlijnen van de Omgevingswet en de impact hiervan op de verschillende rollen.

Direct leidinggevenden
Deze workshop is nadrukkelijk bedoeld voor direct leidinggevenden, werkzaam bij gemeenten of waterschappen. Het doel van het werkatelier is dat je met de nieuwe kennis over de Omgevingswet je medewerkers straks beter kunt voorbereiden op en begeleiden bij de invoering van de Omgevingswet. Aan deelname zijn geen kosten verbonden

Wat steek je er van op?
Aan het einde van de bijeenkomst:

• Weet je wat de Omgevingswet (in vogelvlucht) inhoudt
  • Heb je inzicht wat de doelen van de Omgevingswet betekenen voor jouw medewerkers
  • Heb je duidelijkheid over wat jouw rol is als leidinggevende in de veranderingen die de Omgevingswet vraagt
  • Heb je samen met andere leidinggevenden ervaringen gedeeld en inzichten uitgewisseld

Wat kun je verwachten?
Tijdens het werkatelier staat (de geest van) de Omgevingswet centraal en wat dat betekent voor jou als leidinggevende en je team. De wetswijziging heeft immers grote gevolgen voor de manier van (samen)werken en wat dit betekent voor de diverse rollen in het ruimtelijk domein. Hierover gaan we in deze interactieve sessie zoveel mogelijk met elkaar in gesprek en werken de deelnemers gedeeltelijk ook samen aan opdrachten in break-out sessies.

Om het maximale voor de deelnemers uit dit online werkatelier te kunnen halen, is het handig als je alvast kennis neemt van het instrument Gespreksstarter Veranderprofielen. >> Download hier.

Wim Tijssen en Sanne van Deursen begeleiden deze bijeenkomst. Na afloop van het werkatelier ontvang je de presentatie en een evaluatieformulier. We zijn benieuwd hoe je het werkatelier hebt ervaren en wat je ervan meeneemt in de praktijk.

Mocht deze datum niet schikken, kijk dan hier voor een andere datum waarop het werkatelier wordt gehouden.

Voor aanmelden vul het onderstaande formulier in.