Datum gewijzigd: 6-1-2021

Deel deze pagina


Training Inrichten ergonomisch verantwoorde thuiswerkplek (online)

4 februari 2021 09:30-10:30 uur
Online via ZOOM


Als je langer dan twee uur per dag thuis achter je beeldscherm werkt, is zorg voor een ergonomisch verantwoorde werkplek belangrijk. De werkgever ondersteunt structureel thuiswerken vanuit een cao-afspraak onder andere met een thuiswerkbudget. Het thuiswerkbudget is bedoeld voor het inrichten van een ergonomisch verantwoorde werkplek thuis. Computerapparatuur zoals laptop, toetsenbord en/of muis verstrekt de werkgever in principe in bruikleen.

De Gezond & veilig werken academie ontwikkelde een informatieblad dat richtlijnen geeft voor de inrichting van een ergonomisch verantwoorde thuiswerkplek. De volgende drie vragen komen aan bod in het informatieblad: Waar je werkplek inrichten? Waar op letten bij aanschaf? Hoe je werkplek instellen?
Informatieblad downloaden
Tijdens een online training op donderdag 4 februari bespreken we met elkaar de richtlijnen uit het informatieblad. Ook wordt een demonstratie gegeven van het instellen van de thuiswerkplek. De training is zowel bestemd voor medewerkers als voor P&O-ers, gezond en veilig werken professionals en leidinggevenden die medewerkers ondersteunen bij het inrichten van de thuiswerkplek. Let op: de training gaat niet specifiek in op uitvoering en interpretatie van het thuiswerkbudget. Voor vragen over het thuiswerkbudget kan contact worden opgenomen met de Vereniging werken voor waterschappen.  

Aanmelden kan via het onderstaande formulier.

over: 100
over: 50
over: 20
over: 100
over: 100
over: 500
Ik ga er mee akkoord dat mijn bovenstaande persoons- en werkgegevens worden gedeeld met de overige deelnemers aan de bijeenkomst, dit met als doel om onderlinge kennisuitwisseling te bevorderen.
* = verplicht

Techniek: Web-OS, realisatie: ARVEE, webdevelopment, fotografie Kees Winkelman