Datum gewijzigd: 01-09-2021

Deel deze pagina


A&O-fonds sponsort Waternetwerk MBO-prijs

dinsdag 31 augustus 2021


Het Koninklijk Nederlands Waternetwerk (KNW) reikt jaarlijks de Waternetwerk MBO-prijs uit. Deze nieuwe prijs is in 2020 ingesteld om meer aandacht te vragen voor MBO-opleidingen en werk in de watersector, en de belangrijke koppeling tussen onderwijs en praktijk. Het A&O-fonds Waterschappen sponsort samen met de Werkgeversvereniging Waterbedrijven deze MBO-prijs.

De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de beste MBO3 en de beste MBO4 (eind)opdracht op het gebied van water. De prijsuitreiking vindt plaats op een landelijke waterpraktijkdag. MBO-studenten, of hun begeleiders, kunnen de (eind)opdracht insturen. De (eind)opdracht is minimaal met een 8 (‘goed’) gewaardeerd door de opleiding. De winnaars ontvangen een prijs en een oorkonde. De eerste prijs bedraagt €600, de 2e prijs €300 en de 3e prijs €100, plus een jaar lang gratis lidmaatschap van KNW Waternetwerk.

De jury beoordeelt de ingestuurde (eind)opdrachten en kiest de winnaars. De genomineerden wordt gevraagd een poster te maken over hun (eind)opdracht. De jury kijkt naar:

  • bruikbaarheid voor de (water)praktijk, ofwel de uitvoerbaarheid voor het bedrijf
  • kwaliteit van de aanpak en kwaliteit van de rapportage
  • is het vernieuwend?
  • wijze van presenteren


MBO-opleidingen die relevant zijn voor de watersector zijn onder meer: werktuigbouw, installatietechniek, elektrotechniek, watermanagement, inspecteur leefomgeving en engineering.

De inschrijving voor de MBO-prijs 2021 is verlengd tot 15 september. Zie het MBO-prijs Reglement en Inschrijfformulier. Voor vragen, neem contact op met het KNW secretariaat: info@waternetwerk.nl. Voor meer info klik hier.

Techniek: Web-OS, realisatie: ARVEE, webdevelopment, fotografie Kees Winkelman