Datum gewijzigd:

Deel deze pagina


Handreiking Medewerkersreis Waterschappen

dinsdag 3 december 2019


Met een toenemende instroom en uitstroom van personeel neemt binnen organisaties in de sector waterschappen de behoefte aan beleid voor zowel de pre-boarding, onboarding als offboarding van medewerkers toe.

Om organisaties hierbij te ondersteunen, heeft het A&O-fonds Waterschappen een Handreiking Medewerkersreis Waterschappen ontwikkeld. De handreiking bestaat uit zes 'stations' die een medewerker passeert tijdens zijn of haar medewerkersreis: arbeidsmarktcommunicatie, werving & selectie, pre-boarding, onboarding, staying onboard en offboarding. In de handreiking zijn de drie 'stations' pre-boarding, onboarding en offboarding geheel uitgewerkt. Hierover vind je praktische toepassingen en tips. Invulling van de overige drie 'stations' arbeidsmarktcommunicatie, werving & selectie en onboarding volgt in het begin van 2020. 

De handleiding is zowel beschikbaar als een interactieve digitale versie, als in PDF-vorm (beschikbaar binnen de digitale versie). Daarnaast is er een korte samenvattende folder gemaakt om intern te verspreiden binnen organisaties over de thema's pre-boarding, onboarding en offboarding. Deze zijn kosteloos te bestellen via info@aenowaterschappen.nl.   

Klik hier om direct naar de digitale handreiking te gaan.

Techniek: Web-OS, realisatie: ARVEE, webdevelopment, fotografie Kees Winkelman