Datum gewijzigd: 10-12-2020

Deel deze pagina


Informatieblad inrichten ergonomisch verantwoorde thuiswerkplek

donderdag 10 december 2020


Als gevolg van de COVID-19 pandemie werken veel medewerkers in de sector waterschappen momenteel thuis. Het deels thuiswerken zal in de toekomst waarschijnlijk voor veel medewerkers een structureel karakter krijgen.

Als je langer dan twee uur per dag thuis achter je beeldscherm werkt, is zorg voor een ergonomisch verantwoorde werkplek belangrijk. De werkgever ondersteunt structureel thuiswerken vanuit een cao-afspraak onder andere met een thuiswerkbudget. Het thuiswerkbudget is bedoeld voor het inrichten van een ergonomisch verantwoorde werkplek thuis. Computerapparatuur zoals laptop, toetsenbord en/of muis verstrekt de werkgever in principe in bruikleen.

De Gezond & veilig werken academie, onderdeel van het A&O-fonds Waterschappen, ontwikkelde een informatieblad dat richtlijnen geeft voor de inrichting van een ergonomisch verantwoorde thuiswerkplek. De volgende drie vragen komen aan bod in het informatieblad: Waar je werkplek inrichten? Waar op letten bij aanschaf? Hoe je werkplek instellen?

>> Informatieblad downloaden

Het informatieblad is zowel bestemd voor medewerkers als voor P&O-ers, gezond en veilig werken professionals en leidinggevenden die medewerkers ondersteunen bij het inrichten van de thuiswerkplek.

Op 7 januari organiseert de Gezond en veilig werken academie van 9.30 – 10.30 uur een online sectortraining over het informatieblad. Hierin wordt ook een demonstratie gegeven van het instellen van de werkplek. Voor meer informatie en aanmelden >> klik hier.

 

Techniek: Web-OS, realisatie: ARVEE, webdevelopment, fotografie Kees Winkelman