Datum gewijzigd: 24-05-2019

Deel deze pagina


Gezond & veilig werken-dag

 

Jaarlijks organiseert het A&O-fonds Waterschappen in het voorjaar de Gezond & Veilig Werken-dag sector waterschappen. De doelgroep van de bijeenkomst zijn arboprofessionals, OR-leden en P&O'ers. 

Presentaties Gezond & Veilig Werken-dag 2018
Op maandag 19 maart vond de Gezond & Veilig Werken-dag 2018 plaats in De Observant in Amersfoort. Rond de 50 arboprofessionals, OR-leden en P&O'ers waren op deze dag afgekomen.

De dag werd geopend met een inleidende presentatie van Leo van der Biessen, adviseur bij Royal HaskoningDHV. De titel van zijn presentatie luidde: Veilig omgaan met gevaarlijke stofen. Zie zijn presentatie hiernaast.

De dag werd vervolgd met een drietal workshops:

  • Fieke Horsten, eigenaar van Fieke Horsten advies, hield een workshop met als titel: Jouw succesfactoren bij de implementatie van arbocatalogi. Zie haar presentatie hiernaast. Tijdens haar workshop gebruikte Fieke een set met kaarten. Deze kaartset kan kosteloos worden aangevraagd via info@aenowaterschappen.nl (zolang de voorraad strekt).
     
  • Jan Prins, directeur van SKB , verzorgde voor de deelnemers een workshop met als titel: Aan de slag met werkdruk en werkstress. Zie zijn presentatie hiernaast.
     
  • Fulco Stoekenbroek en Christine Breur, veiligheidskundigen bij Waternet, gaven een workshop met als titel: De strategie van de Risico- inventarisatie en -evaluatie. Zie hun presentatie hiernaast.

Tijdens de plenaire afsluiting verzorgde Melvin de Mello een update van de recente aanpassingen van de Branche RI&E sector waterschappen. Zie zijn presentatie hiernaast. 


 

Techniek: Dutchbrite, realisatie: ARVEE, webdevelopment, fotografie Kees Winkelman