Datum gewijzigd: 14-12-2019

Deel deze pagina


Platform loopbaanprofessionals


Voor het stimuleren en faciliteren van de ontwikkeling van medewerkers, worden door waterschapsorganisaties diverse instrumenten en activiteiten ingezet. Een daarvan is de inzet van interne of externe loopbaanprofessionals die op individueel niveau medewerkers coachen/adviseren rondom loopbaanontwikkeling en mobiliteit (loopbaancoaches, loopbaanadviseurs, mobiliteitsadviseurs etc). Gelet op de toename van de inzet van loopbaanprofessionals in de sector, is het A&O-fonds Waterschappen in 2018 gestart met het Platform Loopbaanprofessionals sector waterschappen.

Doel en doelgroepen
Doel van het platform is om middels actieve kennisuitwisseling de positie, kwaliteit en effectiviteit van zowel interne- als externe loopbaanprofessionals die werkzaam zijn binnen de sector waterschappen te versterken. Het platform kent twee doelgroepen:

  • Loopbaanprofessionals die werkzaam zijn binnen waterschapsorganisaties en op individueel niveau medewerkers coachen/adviseren rondom loopbaanontwikkeling en mobiliteit (loopbaancoaches, loopbaanadviseurs, mobiliteitsadviseurs etc).
     
  • P&O-ers werkzaam binnen waterschapsorganisaties die verantwoordelijk zijn voor de organisatie en coördinatie van zowel interne- als externe loopbaanprofessionals voor het op individueel niveau medewerkers coachen/adviseren rondom loopbaanontwikkeling en mobiliteit.

Bijeenkomsten platform
Voor het bereiken van het doel van het platform heeft het A&O-fonds Waterschappen in 2018 een tweetal platformbijeenkomsten gehouden. De organisatie van deze bijeenkomsten is namens het A&O-fonds Waterschappen in handen van Ester Leibbrand van SAMEN Loopbaanmanagement en tevens voorzitter van de NOLOC, de beroepsvereniging voor loopbaanprofessionals. Presentaties van de bijeenkomst zijn hiernaast te downloaden.

Aanmelden als lid platform
Behoor jij tot de doelgroep van het platform en wil je lid worden hiervan? Stuur dan een mail naar info@aenowaterschappen.nl. Je komt dan op de mailinglijst en we houden je op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen rond het platform.

Vragen
Mocht je nog vragen hebben over het platform, dan kan je contact opnemen met Bart de Zwart via info@aenowaterschappen.nl.

We zien je graag als deelnemer aan dit nieuwe platform!

 

Techniek: Dutchbrite, realisatie: ARVEE, webdevelopment, fotografie Kees Winkelman